Genuin Resurs

Arbeta proaktivt med stressen

Arbeta proaktivt med stressen

Arbeta proaktivt med stressen

HR-mässan i Umeå

För en tid sedan deltog jag och Carina Rönnlund (min kollega i arbetet med Hitta Balansen) i HR-mässan i Umeå. Vi fick presentera vårt sätt att arbeta med att förbereda personalen, så att de själva kan hantera den stress de möter, både på arbetet och hemma.                                                                                     

IMG_0068

Vi har ofta upplevt en sorts ”språkförbistring” när vi ska förklara för presumtiva kunder hur vi arbetar. Vi vill inte använda ordet förebyggande, eftersom vi inte kan garantera att problem med stressen inte kommer att förekomma. Vi är däremot övertygade att personalen efter arbetet med Hitta Balansen kommer att kunna hantera stressen och dess konsekvenser på ett bättre sätt.

På mässan kom vi över ett nygammalt ord. I vissa kretsar kanske det känns utslitet, men för oss passade det som handen i handsken. Vi arbetar proaktivt.

Proaktiv – vad är det?

Ett arbete som på förhand förhindrar en förutsebar och/eller oönskad framtida situation.

Det är precis så vi arbetar – genom att aktivt förhindra en oönskad framtida negativ situation. Vi vill genom undervisning och dialog aktivt förhindra att stressen blir ett hinder för framtida framgång för de företag som anlitar oss.

Allting verksamhetsanpassas och det är hela tiden kunden som styr.

För oss var alltså HR-mässan inte bara en möjlighet för marknadsföring och kontaktskapande. För oss var det också ett tillfälle där vi hittade ett ord som på ett precist sätt beskriver det vi vill göra.

Arbeta proaktivt med stressen!

Att arbeta proaktivt med stressen är en av de mest lönsamma åtgärder en företagare kan göra! En workshopserie med Hitta Balansen kostar ca en tusenlapp per person. Om stressen däremot tillåts gå så långt att den orsakar problem och sjukskrivningar, blir prislappen genast tiofaldigad.

Våga arbeta proaktivt – möt situationen innan den blivit ett  bekymmer.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

nio − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.