Genuin Resurs

Dina tankar styr…

Dina tankar styr…

Dina tankar styr…

Att välja sina tankar!

Att välja sina tankar är viktigare än vad dom flesta av oss tror. Dina tankar kan ge dig energi men också göra dig fullständigt trött och slut. När du inser att dina tankar, dina förväntningar och farhågor, skapar din verklighet, behöver du inte längre vara offer för omständigheterna.

Vardagsstress

Ofta skapar du själv din vardagsstress med dina tankar och beteende, och ju mer van du är att tänka på ett visst sätt desto mer sant känns det. Hur du tänker påverkar hur du mår. Negativa tankar gör att allt blir jobbigare.

Ofta fokuserar vi bara på det vi INTE hunnit med, och tycker att vi är värdelösa. Och så tror vi att det är sant, bara för att det känns så. Försök att fokusera på lösningar istället för att bli paralyserad över problem som skulle kunna dyka upp.

Dina negativa tankar – som motståndarlagets hejarklack

Inte skulle du låta bli att göra mål i en fotbollsmatch bara för att motståndarlagets supportrar ropar; Buu! Passa bollen! Du klarar det aldrig!
Dina negtiva tankar är som motståndarlagets hejarklack – du kan inte få dem att hålla tyst eller att försöka hjälpa dig, men du kan fortsätta försöka göra mål.

Tänk positivt!

Om du vågar tänka positivt om dig själv, i alla roller du har i livet – det kan vara som mamma, pappa, kollega, tränare eller nåt annat – ökar du möjligheten att få en god självkänsla – att du duger som du är – inte bara för vad du åstadkommer.
Försök också tänka positivt om andra och din omgivning! Hur många gånger har du reflekterat över de du har omkring dig, som har stöttat dig i svåra tider? Jag är säker på att du ägnar mer tid åt att tänka på individer som sårat dig eller som inte gett dig en hjälpande hand?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fem × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.