Genuin Resurs

Fördelar med att arbeta i grupp

Fördelar med att arbeta i grupp

Fördelar med att arbeta i grupp

Arbeta i grupp – en vinst för alla!

Jag har de senaste åren mest arbetat med olika grupper och mer och mer insett vilken kraft och styrka det finns i själva gruppen. Jag sysslar mest med proaktivt arbete runt stress och där fungerar grupparbetet mycket bra. Givetvis fungerar individuella behandlingar i vissa sammanhang och vid många sjukdomsförlopp mycket bättre, men jag fokuserar på det arbete jag gör.

Det finns några kännetecken som gör arbetet i grupp överlägset individuellt arbete . Att arbeta i grupp är i mitt sammanhang en vinst för alla; gruppdeltagarna, arbetsgivare men även för oss som leder grupperna.

Arbeta i grupp – en vinst för gruppdeltagarna

  • Deras kompetens tillvaratas, de kan lära eller inspirera andra i gruppen.
  • De kan lära nya saker av andra i gruppen.
  • Det många har hört och lärt sig är lättare att överföra i praktiken på arbetsplatsen.
  • De förstår att de inte är ensamma om sina funderigar om, och erfarenheter av stress.

 Arbeta i grupp – en vinst för arbetsgivaren

  • När det är flera som upplevt och lärt sig samma sak kan arbetskamraterna inspirera varandra att hålla tankesätt och lärdomar aktuella och levande på sin arbetsplats och i vardagslivet.
  • Arbetssättet är mycket kostnadseffektivt – för samma kostnad som måste betalas vid en sjukskrivning, kan du, när det passar dig få en workshopserie för upp till 20 deltagare som fokuserar på att förbereda sig så att de bättre kan hantera stressen.

Arbeta i grupp – en vinst för oss ledare

Vi arbetar inte med föreläsningar utan vill ha en aktiv grupp framför och bredvid oss = workshops föder delaktighet och delaktighet föder engagemang.

  • Vi kan genom att ta del av gruppdeltagarnas erfarenheter och kunskap verksamhetsanpassa vårt arbete så det blir relevant för gruppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

20 − 17 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.