Genuin Resurs

Hantera stressen 2018

Hantera stressen 2018

Hantera stressen 2018

Nya möjligheter

Ett nytt år med nya möjligheter, jag känner mig både förvänatnsfull och förtjust – men det är lite skräckbandad förtjusning. Det är nära till hands att inte alltid vara den positiva person jag vill vara.
Jag tänkte börja årets bloggande med att påminna om vad vi som arbetar med HittaBalansen kan erbjuda och fram för allt slå ett slag för vår kvällskurs, där du själv kan ta tag i din situation, och därmed förbättra möjlligheterna för ett bra år 2018.

  

Nycklar för att Hitta Balansen – en inspirationsworkshop

Workshopen riktar sig till olika arbetsgrupper där vi lyfter gruppens tro på sin egen förmåga till förändring. Vi pratar om ”Livspusslet” – att stressen inte bara påverkar eller beror på en del av vårt liv utan att allt samverkar. Är vi stressade på jobbet tar vi med oss det hem, är vi stressade hemma tar vi med oss den känslan på jobbet. Vi presenterar verktyg för att hantera stressen och visar på att vi är bättre än vi tror.

Workshopserier – verksamhetsanpassade träffar

Även här arbetar vi med olika arbetsgrupper. Vi träffar gruppen vid tre tillfällen och arbetet verksamhetsanpassas utifrån den grupp vi har framför oss och det sammanhang den finns i. Detta möjliggörs genom:
– Förarbete tillsammans med ledningenen.
– En enkel enkät som besvaras av arbetsgruppen före workshopseriens start.
– Uppgifter vi får från gruppen under workshopseriens gång.

Steget Före – ett årsabbonemang

Genom att var tredje månad fylla i den enkät som inledde workshopserien, ger arbetsgruppen kontinuerliga signaler till ledningen som gör att de kan ligga steget före, när det gäller riktade insatser. Vi som arbetar med HittaBalansen sköter det administrativa arbete som krävs, bearbetar enkäterna och föreslår åtgärder utifrån enkätsvaren. Beroende på behov kan arbetet också innehålla individuella samtal, massage, arbetsterapeutiska åtgärder mm.

Nytt för i år, och därmed mest spännande är;

Kvällskurs – Hantera stressen innan den blir ett problem

Idag är det många människor som upplever stress i sin vardag. Omgivningens krav har ökat men även de krav som vi ställer på oss själva. Det kan på sikt leda till nedsatt välbefinnande och stressrelaterade problem. Det är därför av största vikt att agera i tid, innan ”stressen tagit över”.

Kursen är för dig som vill göra en förändring i ditt liv och bryta den negativa spiralen som stressen kan innebära och få verktyg för att må bättre. Du lär dig hur du kan ta kontrollen över din vardag, känna igen stressens varningssignaler, se dina prioriteringar och få möjligheten att hitta ett positivt förhållningssätt till tiden.

OBS! Begränsat antal platser!

Jag skrev om kursen i mitt förra blogginlägg, läs mer där; http://genuinresurs.se/hantera-stressen-innan-den-blir-ett-problem/ 

God fortsättning på det nya året!

Möjligheterna är många!

Om du fokuserar på problem, kommer du att få problem! Om du istället fokuserar på möjligheter,
kommer du att uppäcka att du kan förändra… Kanske bara små saker, men allting börjar litet.

Våga ta det första steget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.