Genuin Resurs

Hantera stressen innan den blir ett problem

Hantera stressen innan den blir ett problem

Hantera stressen innan den blir ett problem

Nya planer för 2018! 

Under hösten har vi fått förfrågan om våra workshopar även finns för privatpersoner. Vi har tidigare enbart riktat oss till grupper på olika arbetsplatser, men planerar nu en kvällskurs för intresserade.

Lär dig hantera stressen – innan den blir ett problem.

I februari startar en kvällskurs om vad du själv kan göra för att hantera den stress du möter, på ett aktivt och effektivt sätt. Du får;

  • grundkunskap om vilka stressens varningssignaler är, vilket gör att du är bättre rustad om/när stressen blir ogynnsam och negativ.
  • olika verktyg som du kan använda dig av, när stressen gör sig påmind.
  • prova på praktiska övningar för att synliggöra problematiken.
  • tid för samtal och reflektioner.

Förvarnad är förberedd!

Ungefär så kan man översätta det engelska talesättet som lyder; Forewarned is forearmed. Talesättet passar bra in på det vi gör – vi lär dig hur varningssignaler för negativ stress kan se ut och ger dig verktyg så att du på bästa sätt kan hantera den situation du hamnat i.
Om du inte vet vilka varningssignaler som gäller för dig, kanske du inte reagerar förrän det är för sent och du blir sjuk.

Stress som lett till sjukskrivning är en kostsam historia, både för samhället och arbetsgivaren, men framför allt för den enskilde som drabbas. Kostnaden för den enskilde finns på många plan; ekonomiskt, fysiskt, psykiskt och socialt.

Att ha ”gått in i väggen”, varit på väg dit eller haft andra stressrelaterade sjukdomar, är ingen enkel diagnos som den drabbade blir frisk från eller löser på några veckor. Rehabiliteringen är lång och många vittnar om att man inte kommer tillbaka till sin tidigare nivå.
Det låter kanske väldigt negativt, men istället är det kanske  ett tecken på att man dragit lärdom av sjukperioden, lärt sig att lyssna på kroppens signaler. Den nivå man tidigare betraktat som normal, slet på kroppen och ledde otvetydigt till något negativt.

Proaktivt arbete!

Att agera innan stresen blivit ett problem eller lett till olika besvär och sjukskrivning, är ett arbetssätt med många vinster – satsa på dig själv. Förbered dig så du vet hur du ska agera!

Mer information finns på; http://hittabalansen.nu/309-2/ 

Så vill jag till sist önska dig  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

femton − 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.