Genuin Resurs

Ljus i mörkret

Ljus i mörkret

Ljus i mörkret

Höstens gång – från vackert till mörkt.

hotarrangemang

Visst är bröjan av höste fin, med färggranna löv på träden, svamp i skogen och mysiga mörka kvällar med tända ljus. Men sedan blir det bara mörkare och mörkare. Sista månaden före advent är det alldeles för mycket av det mörka. Är det dessutom regningt och grått kan det kännas tröstlöst. Jag hör till dom som tyckte att den snö som kom i början av november hade kunnat få ligga kvar och lysa upp tillvaron lite. Regnet efteråt var dock obevektligt och sista veckan känns det som om det varit grått och svart hela tiden.

Var tog tiden vägen?

Hösten har varit full av uppdrag och arbetsuppgifter och tiden har som vanligt flugit iväg – helt plötsligt är det advent. Känns den frustrerade känslan igen? Stressen och paniken för allt som ska göras inför  jul blir allt större. Det är egentligen konstigt att jag varje år låter mig överraskas av att tiden går. Det kanske blir värre och värre med åren trots att det borde vara tvärtom.

 

Från mörker till ljus

Advent är en härlig tid – väntan på och förberedelser inför julen. Jag önskar att jag skulle kunna strunta i alla krav och bara njuta av ljusen i mörkret, men det är svårt att bortse från allt som borde göras. Det är inte så att jag inte vill göra det = hinna med alla julförberedelser, baka, städa, umgås med familjen, hjälpa till där jag kan, i lugn och ro köpa julklappar mm. men bara att tänka på allt känns jobbigt.

Prioritera!

Det är svårt att välja bort sådant som man egentligen vill för att känna lugnet och må bättre. Att prata med dem man har runt omkring sig och de som tillsammans med mig berörs av julstressen är ett bra recept. Hos oss har vi tex knytkalas vad gäller julmaten, vi bestämmer i förväg vem som gör vad så det blir en liten arbetsinsats för många istället för ett stort jobb för en. Vi har dragit ner på julpynt och städning och lussebullarna kommer från ICA.

1adventÄven om jag har dragit ner på fixandet och firandet känns det ändå som att det är mycket som ska hinnas med. Min lösning att prioritera bort en del saker är ingen mirakelmedicin, men det är en bra början.

Njut av tiden fram till jul istället för att låta stressen ta över. Prioritera dig själv – hur du mår och vad du orkar med!

Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte fått makt över det!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.