Genuin Resurs

Prioritera !

Prioritera !

Prioritera !

Prioritera – måste jag göra det också?

Att prioritera är inte en till uppgift i livet – det är ett sätt att minska på alla uppgifter och måsten du redan har i livet.

Varför slipar du inte sågen? Jag har inte tid, måste bli klar innan… Om skogsarbetaren hade prioriterat den till synes extra uppgiften, att slipa den slöa sågen, hade det gått bättre att såga och han hade blivit klar i tid i alla fall. Med mindre ansträngning!

Det är ditt eget val!

LivspussletVi brukar ibland prata om livspusslet = alla uppgifter och aktiviteter som just du ska hinna med på ett dygn. Allt från att arbeta, handla, hämta barn, gå ut med hunden, till att vila. Genom att sätta upp alla aktiviteter man gör på ett dygn och sedan tidsätta aktiviteterna, ska man komma fram till siffran 24 = antalet timmar på ett dygn. Är siffran mindre än 24 har man koll på sin situation. Är siffran över 24 lever man med ett ständigt stresspåslag – tiden räcker inte till för allt man ska göra. Många gånger kommer man fram till att dygnet har för få timmar – då måste man prioritera!

Hur ser ditt livspussel ut? Allas livspussel är individuella, en del har barn och familj, en del jobbar ideellt i någon organisation, andra har husdjur mm.

Det är ingen annan som kan prioritera åt dig – det är du som måste välja!

 

Hitta Balansen   Hitta balansen

är ett arbetssätt som ger dig kunskap om vad stress kan vara, hur den tar sig uttryck och vad du kan göra för att hantera din situation. Vi pratar bla. annat om ”Livspusslet” och vikten av att prioritera.

Vi arbetar med en grupp på din arbetsplats, och träffas vi flera gånger verksamhetsanpassar vi vårt arbete efter gruppens behov och förutsättningar.

Vi kan som sagt inte prioritera åt dig – men vi kan, tillsammans med dig, komma fram till hur just du skulle kunna göra för att hantera din vardag bättre. Om du har lärt dig hur du ska tänka och handla när du är inne i en stressig period i livet, är du förberedd och klarar dig bättre.

Prioritera mera!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

två × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.