Genuin Resurs

Stresstålig, javisst !!!

Stresstålig, javisst !!!

Stresstålig, javisst !!!

Är du stresstålig?

I anställningsannonser för tio år sedan framhölls de med empatiskt förhållningssätt, de socialt kompetenta och de som kunde ”tänka utanför boxen” som den ultimata arbetstagaren – idag efterfrågas stresståliga personer.

Vart är vi på väg?

Att vara stresstålig (=stressa men inte bli sjuk av det) ses idag som en god egenskap och en efterfrågad förmåga. Tempot på de flesta arbetsplatser är idag betydligt högre än det varit. Organisationer och företag slimmas för att nå största möjliga lönsamhet. Lyckas företaget inte i sin ambition att bli lönsammare, utan ser sig tvingade till besparingar, är det vanligaste och verksammaste sparområdet lönekostnaderna. Man avskedar personal, och sparar på så vis betydande summor. Kortsiktigt är det en förståelig åtgärd, men den personal som blir kvar ska göra ännu mer under den redan fulltecknade arbetsdagen. Sjukskrivningen på grund av stressrelaterade sjukdomar eller den berömda ”väggen” kommer allt närmare.

Idag räknas det som lite fint att ha ett stressigt jobb som man trots allt klarar av. Man kan med stolthet i rösten framhålla att det är ”sjukt stressigt på jobbet” men… Att däremot bli sjukskriven med anledning av stress ses ofta som ett personligt misslyckande. Det här leder till att ingen vågar säga ifrån innan det gått för långt.

Bra arbetsmiljö kräver långsiktighet!

Om vi i framtiden ska ha ett arbetsliv som fungerar, måste vi agera innan alla de som än så länge lyckas hålla upp fasaden och visar att de har stressen under kontroll, mister den kontrollen. Om vi misslyckas i våra försök att vara förebyggande och når den gräns (som kommer allt närnare) när de, som nu är stolta över sin stresstålighet, inte orkar längre för att trycket till slut blivit för stort – vet jag inte hur arbetslivet ska klara den krisen.

Vi måste utbilda all personal så de blir medvetna om vilka varningssignaler de ska vara uppmärksamma på och hitta verktyg som gör att vi kan hantera stressen när vi möter den. Inte bara stå ut med en allt mer stressad miljö.

Självförtroende och självkänsla.

Jag har i ett tidigare blogginlägg tagit upp de två begreppen. Kort kan man sammanfatta mitt resonemang genom att säga att:
1. Självförtroende är när jag känner mig älskad och uppskattad för det jag gör och åstadkommer.
2. Självkänsla är när jag vågar lita på att jag är älskad och uppskattad för den jag är.

När stresstålig finns med som en av efterfrågade egenskaper, är det en tydlig indikation på att det är mina prestationer i pressade situationer som premieras. Det är inte jag som person som uppskattas utan det jag åstadkommer.

Se människan
Jag tror att vi måste börja uppmuntra och uppskatta oss själva och varandra:

Våga se din medmänniska och arbetskamrat!
Behandla henne som du själv vill bli behandlad!
Du är inte ensam – hjälp varandra!
Du vet väl om att du är värdefull – ingen annan är som du – oavsett vad du preseterar!

Vi måste prioritera om och göra rätt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fjorton − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.