Genuin Resurs

Väl förberedd för 2016 !?!

Väl förberedd för 2016 !?!

Väl förberedd för 2016 !?!

Gott Nytt år!

Det ska bli ett spännande år! Jag och Carina har arbetat hela höstterminen med att marknadsföra Hitta Balansen, vart det arbetet tar oss vet vi inte, men vi känner oss väl förberedda. Vårt långsiktiga mål är:måltavla

Hitta Balansen

är det självklara valet
för företag
när det gäller
förebyggande stresshantering!

Jag har alltid varit lite rädd för att sätta konkreta och SMARTA mål. Skrivningen här ovan är inte SMART, men vi har konkretiserat det så för mig och Carina är det SMART.

Min rädsla för att vara specifik och tydlig när det gäller mål, har berott på farhågan; Vad händer om jag inte lyckas?

För några år sedan var jag på en föreläsning som handlade om vikten av att sätta mål. Föreläsaren förklarade att nådde jag inte riktigt fram till mitt uppsatta mål, så var jag i alla fall på väg.

Han berättade att arbeta med mål är mycket effektivt.

En undersökning på en engelsk högskola visade att endast 3% av avgångseleverna hade skrivit upp sina mål efter utbildningen, ungefär lika många hade formulerat dom men inte skrivit ner dom. Exemplet visade att efter 10 år i yrkeslivet skilde sig lönenivåerna mellan de olika grupperna markant. Om de som inte formulerat några mål tjänade 10 pund, tjänade de som formulerat men inte skrivit ner sina mål 20 pund. De 3 % som skrivit ner dom tjänade tio gånger så mycket, alltså 200 pund. Jag är lite tveksam om jag ska våga tro på historiens siffror, men även om de inte stämmer precis visar de på en tydlig inriktning. > Sätta mål som man uttalar och skriver ner är betydelsefullt.

Jag tror att det är viktigt att våga vara tydlig inför sig själv med vad man vill uppnå. Inför det nya året har jag inte bara varit tydlig inför mig själv, utan också mot alla er som läser min blogg. Det känns lite läskigt, men samtidigt utmanande och inspirerande.

Väl förberedd!

hitta ballancenVisst är vi väl förberedda, har tagit fram det material vi behöver, knutit kontakter, samtalat med presumtiva kunder mm. Men det finns åtminstone en sak som vi behöver vara uppmärksamma på – också vi behöver hitta balansen mellan arbete och fritid. Också vi måste planera, prioritera, ta hand om oss själva och tro på att det vi är och gör är bra.

Kom ihåg det du också! Planera, prioritera och lyssna till din kropp, både fysiskt och psykiskt – Då kommer 2016 att bli ett

Gott Nytt År!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

8 + fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.