Genuin Resurs

Vem är jag?

Vem är jag?

Vem är jag?

Att jag ville arbeta med människor var tydligt redan från början. Jag startade min yrkesbana som mentalskötare och rehabiliteringsbiträde. 1981 gifte jag mig och fick ganska snart två barn, när dom var 2 och 4 år rasade allt – jag fick en stroke.

Jag som tidigare arbetat med patienter, blev nu en själv. Då var det bara en plåga, nu ser jag det som en värdefull erfarenhet som jag har haft stor nytta av.

Efter rehabilitering och arbetsträning blev det tydligt att jag inte skulle orka fortsätta mitt arbete som rehabiliteringsbiträde eftersom det var så kroppsligt tungt. Jag arbetstränade på min gamla arbetsplats och en dag pratade vi om vad jag skulle göra med resten av mitt liv. En av mina tidigare arbetskamrater föreslog att jag skulle läsa till arbetsterapeut. Jag tyckte det lät spännande och ringde därför till hälsohögskolan för att höra om det var något ämne jag måste komplettera med för att kunna söka. Det var det inte, men den sista meningen från utbildningsassistenten var; Vet du om att sista anmälningsdagen är i morgon?

Utbildning till arbetsterapeut

Efter tre års utbildning som innebar mycket hårt arbete var jag legitimerad arbetsterapeut.

Det halva löftet om arbetsterapeutjobb på min gamla arbetsplats gick om intet, så var skulle jag arbeta? Det skulle inte vara lätt att rycka upp bopålarna och flytta till där arbete fanns eftersom jag hade hus, man och barn och hela mitt sociala nätverk runt Umeå.
I Umeå, som är utbildningsort för bl.a. arbetsterapeuter, vågade jag inte hoppas på någon anställning, men jag hade fel.

Innan jag ens gått utbildningen riktigt klart ringde en mamma till en tjej som gick i samma klass som min dotter och frågade om jag ville vikariera för henne som distriktsarbetsterapeut på Sävar vårdcentral.

Allt löste sig på ett mirakulöst sätt; att jag hann lämna in min ansökan, att jag fick daghemsplats innan jag skulle börja, att jag fick ett arbete innan jag gått klart utbildningen. Jag är helt övertygad om att jag då fanns på rätt plats och gjorde rätt sak.

Under mina år som distriktsarbetsterapeut växte mitt intresse för hur olika typer av miljöer påverkar de som finns där och hur de själva kan påverka sin miljö, både till det bättre och till det sämre.

Antique Typewriter (with lettering)

Egen företagare

Sedan två år driver jag GenuinResurs och arbetar med att göra samma sak mot företag som jag tidigare gjorde mot patienter – lära ut hur man klarar sig själv. Jag utbildar, utrustar och ger verktyg till din personal så att de kan vara delaktiga och medbestämmande när det gäller sin egen arbetsmiljö. Det gäller både hur de hanterar sin vardag med stress och andra bestlastningar, men också hur de utvecklar sin verksamhet genom att förbättra små moment i sitt arbete.

Ett verksamhetsspecifikt utvecklingsarbete kan startas och drivas på ett sådant sätt att det blir långsiktigt, framgångsrikt och kostnadseffektivt.

Just nu är mitt fokus på ett förebyggande arbete för att lära personal i olika företag och verksamheter att själva hantera den stress de möter i sin vardag, på arbetet, i hemmet eller på sin fritid. De får utbildning och verktyg för att kunna få ihop sitt livspussel.

På mitt visitkort står; GenuinResurs, Gunnel Rehn – Arbetsterapeut, utbildare & inspiratör.

Jag tror på den genuina resursen som finns på ditt företag – din personal.